Domaine Vayssette Gaillac

Domaine Vayssette Gaillac

Domaine Vayssette bevindt zich in Gaillac, de regio Tarn in Zuidwest Frankrijk. Het is een familiebedrijf dat in 1930 is gestart met 7 hectares. Ondertussen is het uitgegroeid tot 26 hectares. Domaine Vaysette werkt onder het label ‘Vigneron Indépendant’, wat de authenticiteit en kwaliteit van het werk van de wijnmaker waarborgt.

Ze behaalden het label ‘Haute Valeur Environnementale’, wat zeer dicht aanleunt bij de specificaties voor biologische wijnbouw. Ze maken minimaal gebruik van pesticiden of sulfiet, maken maximaal gebruik van natuurlijke gisting, filteren/klaren minimaal enz.

Alle druiven worden met de hand geoogst op Domaine Vayssette, en dit gebeurt zeer selectief: ‘Stop alleen wat je kunt eten in de mand’, dat is het motto van de plukkers zodat er alleen rijpe en gezonde trossen worden geoogst.

Domaine Vayssette maakt ook prachtige mousserende wijn van Mausac volgens de méthode Gaillacoise. Deze wordt op natuurlijke wijze gemaakt, zonder toevoeging van suiker (voor de prise de mousse) of liqueur d'expédition.
Het is alleen de suiker in de druiven die tijdens het hele proces zorgt voor de eerste gisting, de prise de mousse en de restsuiker in de fles.

Proef de wijnen van Domaine Vayssette!

La Vaysette Gaillac Sud-OuestLa Vaysette Gaillac Sud-Ouest  

Terug naar blog