La Vinyeta Empordà

La Vinyeta Empordà

La Vinyeta ligt in Mollet de Peralada in het hart van de Spaanse regio Empordà (Catalonië).

Het gebied wordt gekenmerkt door de krachtige noordenwind Tramuntana, die vaak met snelheden van 120 km/u waait. Deze wind heeft een uniek landschap gevormd en maakt biologische teelt mogelijk. De bodem is divers, vaak terrasvormig en meestal leisteen en graniet. Garnacha, Carinena, Moscat en Macabeu zijn de belangrijkste druivensoorten die zich in de regio thuisvoelen.

La Vinyeta is een kleine wijnmakerij, gedreven door een jonge geest van hard werken en grote dromen. De oorsprong van het project ligt in twee oude Carignan en Grenache wijngaarden die Josep en Marta kochten van een oude wijnmaker. In 2006 begonnen ze met de productie van hun eerste wijnflessen. Vandaag de dag behoort La Vinyeta tot de meest erkende wijnmakers in de regio.

Het wijnhuis heeft het traditioneel landbouwmodel hersteld. De wijnstokken leven in harmonie met het vee en de olijfbomen. Wijnbouw gaat hand in hand met de productie van honing, eieren, olijfolie en kaas. Kippen voeden zich met restjes druiven, schapen grazen in de wijngaarden en bijen stimuleren de biodiversiteit.

La Vinyeta maakt een prachtig gevarieerd aanbod Zuiderse wijnen.
Ontdek ze hier!

La Vinyeta Perelada Empordà Emporda Spanje Catalonië
La Vinyeta Emporda SpanjeLa Vinyeta Llavors wit roodLa Vinyeta microvins CarinenaLa Vinyeta Microvins Empordà

 

Terug naar blog