Raineri Vini Piemonte

Raineri Vini Piemonte

Raineri Vini werd opgericht in 2005 door de drie vrienden Gianmatteo Jimmy Raineri, Fabrizio Giraudo en Luciano Racca. Ze groeiden op tussen de wijngaarden in de Langhe regio in Piemonte. Met de steun van hun familie, die beschikt over jarenlange ervaring, begon hun wijnavontuur met de productie van een Dolcetto onder de Dogliani appellatie. Ondertussen hebben ze een volledige lijn van wijnen ontwikkeld volgens de Piemontese traditie, waaronder Barbera, Nebbiolo en Barolo, afkomstig van de wijngaarden in Monte Forte d’Alba.

Bij Raineri Vini wordt het wijnmaken doordrenkt met passie voor traditie: de druiven worden met de hand geoogst, er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke gisting en is in conversie naar biologische wijnbouw. De rijping van de wijnen vindt plaats in Franse Botti of vaten. Raineri staat symbool voor kwaliteitswijn, vervaardigd met passie en diep respect voor wijn en de eeuwenoude wijntraditie!

Ontdek de wijnen van Raineri.

Raineri Vini Piemonte ItaliëRaineri Vini Piemonte ItaliëRaineri Vini Piemonte ItaliëRaineri Vini Piemonte Italië Barolo Nebbiolo

 

Terug naar blog