Piquemal Roussillon

Piquemal Roussillon

Domaine Piquemal ligt in het hart van de Roussillon, in het heuvellandschap in de Agly-vallei, aan de voet van de Corbières. Gepassioneerd door wijn, net als zijn twee grootvaders, hielp Pierre bij de oprichting van het domein en begon actief met de herstructurering van de wijngaarden in de jaren 1970: hergroepering van percelen, behoud van oude wijnstokken van goede kwaliteit en de aanplant van verbeterde druivensoorten.

Generaties lang wordt er bij Piquemal wijn gemaakt met respect voor de natuur. In 2017 behaalden ze het HVE-label niv. III (Haute Valeur Environnemental).Sinds 2021 zijn de wijngaarden in conversie naar biologische wijnbouw.

Sinds de oprichting is Domaine Piquemal een familiebedrijf gebleven in de pure traditie van wijnbouw. Annie & Pierre hebben Piquemal laten uitgroeien tot een van de meest erkende wijnmakers van de Languedoc Roussillon. Sinds het vroegtijdig overlijden van haar vader in 2010 runnen Marie-Pierre en Cédric Piquemal met toewijding, omringd door een dynamisch team en zorgen ze voor het behoud van de unieke signatuur van het domein.

Er wordt gewerkt volgens het principe van ‘selection parcelaire’, om de diversiteit van de bodems maximaal tot uiting te laten komen. Het optimale gebruik maken van de terroirs met respect voor het milieu vormt de kern van hun expertise. De druiven worden met de hand geplukt bij optimale fenolische rijpheid zodat ze wijnen kunnen maken die perfect in balans zijn.

De vinificatie gebeurt per perceel, zodat de terroirs maximaal tot hun recht komen.
Piquemal biedt een prachtig gamma Roussillon—wijnen. Ontdek ze nu!

Domaine Piquemal RoussillonDomaine Piquemal RoussillonDomaine Piquemal Roussillon schistes terre grillées

Terug naar blog